KAPATYükleniyor...
KAPAT

Tadımlık Tarifler

Cevizli Kayısılı Kurabiye

15 adet
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Gerekli malzemeler:
1/2 su bardağı ince kıyılmış Tadım ceviz
1/2 su bardağı Tadım kuru kayısı
500 gr un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
100 gr margarin
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın


Unu kaba aktarın. Şeker, yumurta, margarin ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelince üzerini bir bezle örtüp dinlendirin.

Kuru kayısıları 10 dakika kadar suda bekletin. Hamuru merdaneyle açıp dilediğiniz bir kalıpla kesin. Üzerine ince doğranmış kayısı ve cevizleri yerleştirin. Tarçın serpip yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.
 

Fındık Krokanlı Pasta

8-10 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika

Gerekli malzemeler:
200 gr Tadım fındık
1 paket hazır pasta tabanı
1.5 yemek kaşığı granür kahve
1 su bardağı sıcak su
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Krokan için 1 su bardağı toz şeker

Pasta tabanının alt kısmını tabağa yerleştirin. Bir kapta sıcak su ve kahveyi karıştırıp pasta tabanını ıslatın. Süt ve krem şantiyi mikserle iyice çırpın.

Geniş bir tavada toz şeker ve fındıkları sürekli karıştırarak pişirin. Karamelize olup birbirlerine yapışmaya başlayınca ocaktan alın. Yağlı kağıt üzerine üst üste yerleştirip soğumasını bekleyin. Üzerini süslemek için bir miktar ayırıp kalan krokanı mutfak robotundan geçirin.

Islattığınız pasta tabanının üzerine önce krem şantiyi sonra çekilmiş krokanı yayın. Diğer keki üzerine yerleştirin. Üzerini tamamen krem şantiyle kaplayın. En üste kalan krokanı yayın ve ayırdığınız bütün krokanlarla süsleyerek servis yapın.

Şehzade Pilavı

6 kişilik
Hazırlama süresi:
20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Gerekli malzemeler:
2 yemek kaşığı kabuksuz Tadım Antep fıstığı
2 yemek kaşığı Tadım badem
2 yemek kaşığı Tadım kuru üzüm
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 soğan
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber


Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın. Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın.
 

Kuru Meyveli Çikolata

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Gerekli malzemeler:
1 çay bardağı Tadım ceviz
1 çay bardağı Tadım kuru üzüm
1 çay bardağı Tadım kuru kayısı
2 çay bardağı mısır gevreği
100 gr beyaz ya da bitter çikolata


Çikolatayı benmari usulü eritin. Kuru kayısıları ince doğrayın. Çikolata ve kuru meyveleri iyice karıştırıp muffin kağıtlarına paylaştırın. Hafif ılınınca buzdolabına alın. İyice donduktan sonra buzdolabından alıp servis tabağına aktararak servis yapın.
 

Tahinli Cevizli Kurabiye

30 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Gerekli malzemeler:
1 su bardağı Tadım ceviz
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
Üzeri için Tadım ceviz


Cevizleri mutfak robotunda iri çekin. Tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzerlerine yarım ceviz yerleştirip yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
 

Antep Fıstıklı Mekik

15-20 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Gerekli malzemeler:
1 çay bardağı Tadım Antep fıstığı
4 yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
16 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay bardağı süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için Tadım Antep fıstığı


Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Ayçiçek yağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve ince çekilmiş Antep fıstığını ilave edip iyice harmanlayın.

Hamuru mekik kalıplarına döküp her birinin ortasına bir Antep fıstığı yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.