Türkiye’nin lider paketli kuruyemiş markası Tadım, Mehmet Tekinalp tarafından 1971 yılında İstanbul’da kuruldu.

1940’lı yıllardan itibaren Antep fıstığı ticareti ile uğraşan Gaziantepli Tekinalp Ailesi, bugün üçüncü kuşak temsilcileri ile birlikte Antep fıstığı tanıtımına büyük katkıda bulunmayı sürdürüyor. Mehmet Bey’in “Fıstıkçı Arap” lakabıyla anılan babası, Antep fıstığını İstanbullulara tanıtan ilk kişilerden biri olarak bilinir ve 1950’li yıllarda Antep fıstığı ihracatını genişleterek Amerika pazarına açılmıştır.

Mehmet Tekinalp, Antep fıstığının yanı sıra diğer kuruyemişleri de paketleyerek satmaya karar vererek 1971 yılında Tadım’ı kurdu ve paketli kuruyemiş sektörüne adım attı.

Tadım’ın marka özü de o dönemde net bir şekilde oluştu: “Kuruyemişi paketleyerek en kaliteli ürünü en taze haliyle ve en uygun fiyattan tüketiciye sunmak.”

Hem insan sağlığı için gerekli hijyen koşullarının sağlanmasını hem de bayatlamaya çok yatkın olan kuruyemiş ürünlerinin ticari hayatının uzatılarak tüketiciye de aynı anda fayda sunulabilmesini amaçlayan Mehmet Tekinalp, bu bakış açısı ile Tadım marka ağacını çok sağlam kökler üzerine oluşturdu.

Marka adı olarak lezzeti anlatan “Tadım” ismine karar verilirken, bu ismin tüketiciye en etkili şekilde ulaşması için marka logosu büyük grafik ustası Mengü Ertel tarafından tasarlandı.

Bugün Gebze'de ve Almanya’da kuruyemiş, kuru meyve ve Tadım Kuruyemiş Bar üretim tesisleri bulunan Tadım; 46 yıldır sektördeki öncü ve lider pozisyonunu koruyarak, üreticiden aldığı birinci kalite hammaddeyi son teknolojiye sahip makinelerden oluşan üretim hattında el değmeden işliyor, paketliyor ve en taze haliyle tüketicilerine ulaştırıyor.